Monday, 2 January 2012



hai preety , hai hansome :)
a big smile for you guyss xD
okayy .. harini aku nak jadi burong hantu yang comel . (okay perasan)
seriusly cakap .. memang susah sangat nak pejam mata nie ..
mengapakah ??
maybe dah jadi habit kot kan ==''
okay .. lagi sehari ja nak sekulahh ..
okayy .. tak sabarnya (padahal merana gila)
okay.. this year aku nak something new ..
aku dah tanak jadi bodoh dah ..
for sure dah tanak buadbuad lupa dengan homework yang cikgu kasi ..
dah tanak antianti cikgu bagai (nanti tak berkat tau awak)
aku dah tanak masuk bilik disiplin lagi .. 
aku nak jadi budak paling baek dekad sekolah tu nanti haa ..
pfftt =='' ayat mintak kaki kanan ..
aku memang kan .. suka cakap besar ..
bak kata abang aku 
''sembang kemaih , buadnya tidak''
...........
maybe ini post yang last until next year .
mau tidaknye .. mak aku dah buad perintah bekurung n
.NO MORE INTERNET
.NO MORE FACEBOOKING
.NO MORE BLOGGING 
.NO MORE OUTING ..
okay .. mak aku dera aku selama setahun ..
kajamnyaaa :3 kan??
apelah nasib fb n blog aku nie kan ..
awakk .. selama saya takder nie .. awak tolonglah tengoktengokkan belog buruk sayew ni yerr !!
saya dah takder sapew selain awakk ..
bhahahahahaha #merepek aku memang pandaii ..
okayy .. telinga aku dah dengar macammacam bunyi nie ..
#seram bakhanggg



TQ sebab sudi baca!!

Saturday, 31 December 2011




okayy .. guys i know i'm good in faking a smile :)
bhahaha .. jangan jelos okehh :P
.. actually jus nak cakap 
‎---♥-/▒▒/---/▒▒/--♥-/▒\---------♥-/▒▒▒▒\-----♥-/▒▒▒▒\---♥-\▒▒----/▒▒/
---♥-/▒▒▒▒▒▒▒/-♥-/▒▒▒\------♥-/▒▒---/▒▒/-♥-/▒▒---/▒▒/-♥-\▒▒-/▒▒/
--♥-/▒▒/---/▒▒/-♥-/▒▒-▒▒\----♥-/▒▒---/▒▒/-♥-/▒▒---/▒▒/----♥-\▒▒▒/
-♥-/▒▒/---/▒▒/-♥-/▒▒▒▒▒▒\--♥-/▒▒▒▒▒/---♥-/▒▒▒▒▒/--------♥-/▒▒/
♥-/▒▒/---/▒▒/-♥-/▒▒/----\▒▒\♥-/▒▒/---------♥-/▒▒/-------------♥-/▒▒/
... ... ... -♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫
----♥-/▒▒\----/▒▒/-♥-/▒▒▒▒/♥-\▒▒\------------/▒▒/
---♥-/▒▒▒\--/▒▒/-♥-/▒▒/------♥-\▒▒\--/▒\----/▒▒/
--♥-/▒▒/\▒▒▒▒/-♥-/▒▒▒▒/-----♥-\▒▒\/▒▒\-/▒▒/
-♥-/▒▒/---\▒▒/-♥-/▒▒/-----------♥-\▒▒▒/-\▒▒▒/
♥-/▒▒/-----\▒/-♥-/▒▒▒▒/---------♥-\▒▒/---\▒▒/
-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫
----♥-\▒▒\----/▒▒/-♥-/▒▒▒▒/--♥-/▒\------------♥-/▒▒▒▒\
-----♥-\▒▒\--/▒▒/-♥-/▒▒/-----♥-/▒▒▒\---------♥-/▒▒----\▒▒
------♥-\▒▒\/▒▒/-♥-/▒▒▒▒/-♥-/▒▒--▒▒\-----♥-/▒▒---/▒▒/
--------♥-\▒▒▒/--♥-/▒▒/-----♥-/▒▒▒▒▒▒\---♥-/▒▒▒▒▒/
---------♥-/▒▒/--♥-/▒▒▒▒/-♥-/▒▒/-----\▒▒\♥-/▒▒/----\▒▒\
______________________
____________
_______
azam aku tiaptiap tahun sama ja 
(jadi seorang yang lebih baik dari tahun sebelom nie)
mwehehe == ..
korang macam mana pulak ??
okayy guyss .. kesuntukan masa ..
sudah tiba masanya makan kacang kukus tepi pantai sambil tengok bunga api 
(kacang je yang mampu pon :D )
okayy . byee blogger






TQ sebab sudi baca!!

Friday, 30 December 2011



hewheww .. okay see pixca kat atas tuu ..
okay .. besties aku .. kau tadew besties gilagila macam dia ..
so .. shut up and turning back ==
okayy .. actually today bornday dia ..
kau dah tua lah hawa .. tapi still ketot lagi kan ..
mwahahahha .. kidding babes ..
chill nahh >..< 
(kau merajok nanti aku cakar kau dengan kuku aku yang tajam lagi menawan ni)
bhahahahaha XD
aku sayang hang .. ulang suara 'AKU SAYANG HANG'
xoxo ^^





TQ sebab sudi baca!!



siapakah itu ??
okay .. yang atas tu aku lah bongok .. buat tak tahu pulak..
aku pang karang tau lah >.<
menagapakah aku letak gambar hudoh tu ?
nak tau kenapa ..
act , aku dah no idea dah na letak gamba apa untok post kali nie ..
(tau lah muka aku buruk , tapayah lah ketawa kuat sangat .. nanti jiran sebelah rumah kau marah pulok)
okayy . aku merepek ==''
dah nak masuk tahun baru kan ..
okayy byebye 2011 .. gonna miss u ..
and say hello to sucks 2012 (PMR tidak dilupakan)
suwerr .. aku ta semangat pon nak sekolah macam tahun lepas ..
kenapakah ??
okayy . abaikan soalan tuu ..
aku memang nak p skolah tapi aku tanak belajar . tanak hadap muka cikgucikgi aku yg comelcomel tu ..
aku nak meet kawankawan aku je ..
boleh tak kalau macam gitu ?? *-* (buad muka comel)

apa tengoktengok .. tau lah kawan aku comel pon kan ..
mwehehehe .. tapi sory to say .. dah ada yang punya ..
okay .. kami BFF
( jangan jeles)
#weii .. aku rindu nak hug hampa pagipagi



TQ sebab sudi baca!!

Sunday, 25 December 2011



see .. blog aku nampak suci ja kan .. 
act, putih warna faveret DIA . lg pon aku dah bhusan dengan background 
aku yang lama tuh .. now, aku jadi malas lah nak berblogging lah .
lagipontadak stury best2 pon yg aku nak ceritakan kat sini .
serius cakap . aku jelly gila tengok blogger yang lain hapdate dekad blog pasai bF/gF
diorang .. :'( sobssobs  .. tapi aku tadak pon ,. sedih bukan ??
my beloved eonnie slalu tny bila aq nak mendirikan rumahtangga <-- cewahhcewahh~
bukan nya tanak .. juz aku tamau la benda yg sama jadi lagi ..
aku fobia chenta kod nohh .. mcm yang nashrin nyanyi tu

Bukan aku tak sudi bersama
Cuma diri tak sanggup terluka
Dulu terlalu percaya
Tak sangka aku mangsa
Fobia cinta

haa .. macam tu kankan .
tapi tak bermakna aku single aq taa heppy oke ..






TQ sebab sudi baca!!

Wednesday, 21 December 2011



hyeep .. seriusly lama gila ta hapdate belog kusam nie .. dah dekad sebulan jugak lah kan ..
lagi berapa hari ja na skolah .. barang skolah pon ta beli lagi .. mcm ta semangat ja na p skolah .. dah kena PMR pulakk  .. memang serabut perot lah kan ,, dengan tution la , kelas tambahan lagi ., memang dah tadak harapan lah na on fb apatah lagi hapdate belog nie ,. gerr~~ belog , maafkan kitew oke, lepas nie kitew dah ta boley selalu2 jumpa awak tau sayangg .., sorry so much ,, muah kiri muah kanan awak >< 


TQ sebab sudi baca!!

Wednesday, 30 November 2011



Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)

Bila dahaga , yang susukan aku . Mak .
Bila lapar , yang suapkan aku , Mak .
Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak .
Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak .
Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak .
Bila nak bermanja, aku dekati , Mak .
Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang memarahi aku , Mak .
Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak .
Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak .
Bila takut , yang tenangkan aku , Mak .
Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan , Mak .
Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak .
Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka luah pada , Mak .
Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! "
Bila sakit , Orang paling risau adalah , Mak .
Bila nak exam , Orang paling sibuk juga , Mak .
Bila buat hal , yang marah aku dulu , Mak .
Bila ada masalah , yang paling risau , Mak .
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni , Mak .
Yang selalu masak makanan kegemaranku , Mak .
kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk , Mak .
Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku , Mak .
Yang selalu berleter kat aku , Mak .
Yang selalu puji aku , Mak .
Yang selalu nasihat aku , Mak .
Bila nak kahwin , Orang pertama aku tunjuk dan rujuk , Mak .

Aku ada pasangan hidup sendiri .
______________________________
Bila serOnOk , aku cari , Pasanganku .
Bila sedih , aku cari , Mak .
Bila berjaya , aku ceritakan pada , Pasanganku .
Bila gagal , aku ceritakan pada , Mak .
Bila bahagia , aku peluk erat , Pasanganku .
Bila berduka , aku peluk erat , Emakku .
Bila nak bercuti , aku bawa , Pasanganku .
Bila sibuk , aku hantar anak ke rumah , Mak .
Bila sambut valentine , Aku bagi hadiah pada Pasanganku !
Bila sambut hari ibu , aku cuma dapat ucapkan “ Selamat Hari Ibu ” !
Selalu , Aku ingat pasanganku !
Selalu , Mak ingat kat aku !
Bila-bila , Aku akan telefOn pasanganku !
Entah bila , aku nak telefOn mak !
Selalu , aku belikan hadiah untuk pasanganku !
Entah bila , aku nak belikan hadiah untuk emak !

Renungkan :

" Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak
" Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . "
Berderai air mata jika kita mendengarnya .

Tapi kalau mak sudah tiada .

" MAKKKKK ! RINDU MAK ! RINDU SANGAT ! "

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya !
Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya !
Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya !
Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya !
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya !

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu . Si ibu segera mengesatkan tangan di aprOn menyambut kertas yang dihulurkan Oleh si anak lalu membacanya . KOs upah membantu ibu :

1) TOlOng pergi kedai : RM4.00
2) TOlOng jaga adik : RM4..00
3) TOlOng buang sampah : RM1.00
4) TOlOng kemas bilik : RM2.00
5) TOlOng siram bunga : RM3.00
6) TOlOng sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca , si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya . Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama .

1) KOs mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) KOs berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) KOs air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) KOs kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) KOs menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu . Si anak menatap wajah ibu ,memeluknya dan berkata ,
"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya .

mom,you're everything to me . . that why i love you more than i love myself and everything ..
please forgive all the sins that i do mom . .
i surely do not intend to do so  . .
you're the best one . 
i'm not the one who without you mom
I LOVE MY MOM


TQ sebab sudi baca!!